„Tudor Vladimirescu” este unul din cele mai mari campusuri studențești din România, este plin de forfotă, are un spirit aparte şi este centrul vieţii studenţeşti ieşene, fiind recunoscut astfel chiar și de către studenții celorlalte universități din capitala Moldovei. Campusul are o suprafață de 137.148 mp, aproximativ 14 ha. Primele cămine construite au fost T1-2 și T3-4, fiind date pentru cazare în anul 1969, iar ultimile au fost T18 și T19, finalizate în anul 1982. În interiorul campusului se găsesc 21 de cămine, o cantină studenţească cu cele mai accesibile preţuri din oraș, săli și terenuri de sport (dintre care șase terenuri de sport în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forță și o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) și un dispensar medical. Campusul este alimentat de echipamente termice de ultimă generație, mare parte a căminelor sunt reabilitate și au o capacitate totală de 8.000 de locuri. Toate camerele au acces la internet gratuit și cablu TV. 

Mai mult de-atât, trebuie să știi că în „Tudor” sunt cam cele mai mici tarife de cazare din țară. În căminul T17 locuiesc 1080 studenți, fiind al doilea ca mărime din țară. În campus sunt opt spălătorii profesioniste, care deservesc gratuit zece cămine din campus. Ai ajuns în campus și vezi că nu merge netul? Fă un ticket pe campus.tuiasi.ro și sesizarea ta va fi preluată de Centrul de Comunicații Digitale de la TUIASI, fiind soluționată cât de repede posibilă. Între timp, poți să mergi la cantină și să mănânci, după ce verifici meniul online pe același site. 

Pentru a-i încuraja pe studenți să nu alerge în gol pe malul Bahluiului, TUIASI este una dintre singurele universități din țară care pune la dispoziție în mod gratuit baza sportivă exclusiv pentru studenți, după ora 18.00 și până la 22.00. Toți studenții TUIASI beneficiază de acces gratuit la baza sportivă, de luni până joi pe baza unei programări pe facultăți, iar pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică pe bază de programare făcută direct la baza sportivă. Toți studenții trebuie să aibă asupra lor legitimația de student / carnetul de student sau orice document care atestă calitatea de student al universității la intrarea în baza sportivă. 

Dacă ești student la TUIAȘI, beneficiezi de reduceri considerabile pe transportul în comun, astfel, cu 6 lei, poți călători o lună de zile pe toate liniile Companiei de Transport Public din Iași. TUIAȘI oferă și burse în valoare de 825 de lei/lună pentru studenții care vor să lucreze la cantină part-time și să strângă niște bani de buzunar. O parte dintre studenții vor avea oportunitatea să lucreze în strânsă apropiere cu Direcția pentru Servicii Studențești (DSS) în dezvoltarea și întreținerea campusului. Direcția are grijă ca studenții să aibă tot confortul în campus și încurajează desfășurarea a tot felul de acțiuni în afara orelor de curs. Astfel, în fiecare an, în luna aprilie a fost organizată Ziua Curățeniei în campus, prilej cu care peste 200 de studenți s-au implicat într-o acțiune de ecologizare. În fiecare an, la începutul lunii septembrie, peste 200 de studenți ai Universității Tehnice vin mai devreme în campus pentru a vărui și amenaja căminele în care urmează să locuiască alături de colegii lor. Timp de o săptămână, cot la cot cu angajații DSS, aceștia lucrează în fiecare dintre cămine, beneficiind de cazare gratuită în acea perioadă, dar și de o reducere a tarifului de cămin.

Abonează-te la newsletter

Vrei să primești e-mail când apar noutăți despre universitate?