• Admitere 2021 Luni, 12 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Admitere 2021

  Admiterea 2021 la TUIASI

  In cadrul intâlnirii, dl prorector Neculai Eugen SEGHEDIN și d-na prorector Simona Caraiman vor prezenta principalele modificări care au apărut față de admiterea din anul anterior. Prezentările se vor concentra pe două paliere: în primul rând se va insista asupra modificărilor procedurale, arătându-se care este procesul de selecție iterativă a candidaților, în funcție de opțiunile acestora și de notele de la examenul de bacalaureat. În al doilea rând, se vor prezenta diverse aspecte tehnice care țin de elaborarea și trimiterea dosarelor de concurs, precum și în privința modului în care candidații vor interacționa cu universitatea pe parcursul procesului de admitere.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Arhitectură Luni, 12 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Arhitectură

  Luni cu terase închise, dar cu porțile deschise - dialog cu arhitecții de azi și de mâine despre locul unde începe totul: facultatea!

  Arhitectura oferă în prezent una dintre cele mai mari șanse de a schimba modul în care percepem si experimentăm viața de zi cu zi, de a rezolva provocările pe care traiul modern și dinamica sa complexă le ridică.
  Prin dezvoltarea unui mod de gândire complex, creativ și versatil, Facultatea de Arhitectură este mediul în care vom descoperi cum intervențiile arhitecturale rezonează cu viața noastră prin intermediul spațiilor create de acestea.
  Mai mult decât o carieră incitantă, arhitectura devine în scurt timp un mod de viață, o abordare analitică și creativă a tuturor aspectelor din jurul nostru, o călătorie complexă și captivantă. Noi suntem aici pentru a face împreună primii pași.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Cercetare, Dezvoltare, Inovare Marți, 13 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Cercetare, Dezvoltare, Inovare

  TU IA Și Inovează!


  Cel mai potrivit mediu de manifestare a inteligenței este cercetarea. Ne întrebăm dacă tot ceea ce creăm prin cercetare ține de un grup restrâns, al elitelor, sau de fapt este menit să producă o viață mai bună pentru toți? Tineri inovatori vin în fața ta și îți împărtășesc din experiența lor.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată Marți, 13 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată

  Viitorul este electric!

  Opriți-vă câteva clipe și imaginați-vă viața fără energie electrică. Lumina, tramvaiul, calculatorul, telefonul mobil etc., nu ar funcționa fără electricitate, nu ar fi la fel de mici, de inteligente, de accesibile și fără noxe. Viitorul va fi cu siguranță electric.
  Noi îți oferim șansa să te dezvolți în orice domeniu legat de electricitate.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu” Miercuri, 14 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”

  ICPM: Catalizatorul Profesiei de Mâine!

  Ești curios să afli cele mai mari provocari ale lumii în domeniile medicamentelor, alimentelor, produselor anorganice, materialelor celulozice, plastice și protecției mediului?
  Experimentează alături de noi în cadrul OpenDays FICPM “CS”!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial Miercuri, 14 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial

  Alege să devii SMART!

  Alegând să fii student la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, conceptul SMART capătă noi valențe (S - Sisteme de producție; M - Mecanică; A - Aeroenergetică; R - Roboți industriali; T - Tehnologie) fără să le piardă pe cele originale, iar tu poți avea o pregătire de top în aceste domenii. Vino la întalnirea cu studenți si absolvenți ai facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial și află de ce să alegi să studiezi la noi și cum îți poți dezvolta o carieră în acest domeniu.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • CC - DPPD Joi, 15 aprilie 2021, 15:00 - 16:00
  CC - DPPD

  Aici poți deveni inginer, profesor și manager al vieții de mâine!

  Întâlnirea la care va invităm are scopul de a vă arăta cum se formează, la TUIASI, tineri ingineri creativi și întreprinzători care pot îndruma ei înșiși generații viitoare. Studenții noștri pot accesa cursurile de formare psihopedagogică pentru a se dezvolta personal și pentru a obține certificarea (acreditată de Ministerul Educației și Cercetării) ca profesor în domeniul tehnic. Avem profesori inovatori care ghidează studenții în antrenarea unor abilități cum sunt: comunicare, lucru de echipă, curaj și încredere în forțele proprii, spirit întreprinzător, leadership și managementul grupurilor. Studenții prezenți vor răspunde la întrebări și vor împărtăși experiențe educaționale care i-au influențat și i-au ajutat să acționeze ca ingineri dar și ca viitori profesori, în același timp. Inginerul de mâine are nevoie de competențe în comunicare, în lucru cu echipe, în decizie și management al propriei persoane și al vieții. Aici, la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, viitorii ingineri devin niște învingători pentru că învață să se afirme, să își creeze propriul loc de muncă, să educe, la rândul lor, elevi sau profesioniști. Studenții noștri sunt valorizați, promovați, motivați și orientați spre succes!
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Relații Internaționale - Erasmus+ Joi, 15 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Relații Internaționale - Erasmus+

  Dorința PLECĂRII, dorința de a deveni INTERNAȚIONAL! Unde și Când?

  A pleca peste hotare este o intenție de schimbare a propriului tău viitor. Înseamnă să vrei să trăiești altceva, ceva nou. Cum te pregătești pentru asta? Pentru că nu formezi DRUMUL pentru tine, ci te formezi TU pentru drum. Care este vârsta cea mai potrivită? Unde anume ar fi cel mai bine? Ce oameni te pot ajuta? Și în final – ”What’s in it for ME?” Călători prin lume și prin viață de la TUIASI, te așteptăm la întâlnirea noastră și vei fi surprins de câte vei afla.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Mecanică Joi, 15 aprilie 2021, 17:30-18:30
  Facultatea de Mecanică

  Fii motorul generației tale!

  “Fii motorul generaţiei tale” este motto-ul ales de Liga studenţilor şi mesajul lor către voi, viitorii studenţi. Trăim vremuri de răscruce, când, în timp scurt, trebuie să facem paşi uriaşi în implementarea noului. Tinerii pregătiţi de noi, ca viitori ingineri, vor dispune de cunoştinţele necesare care, împreună cu entuziasmul tineresc, vor face ca ei să fie adevărate „motoare” de dezvoltare a noii societăţi.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Prorectoratul Relații cu Studenții Vineri, 16 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Prorectoratul Relații cu Studenții

  Student în #Tudor - „un oraș în oraș”!


  Toată lumea îți va spune că viața de cămin e frumoasă și o experiență unică, pe care nu trebuie să o ratezi. Vino să studiezi la TUIASI și te vei convinge! Vei putea locui în Campusul „Tudor Vladimirescu”, un mini oraș cu 8.000 de studenți în 21 de cămine, o insulă în mijlocul Iașului cu propriul ecosistem. Deși nu este de departe primul lucru la care te-ai gândi atunci când alegi universitatea la care-ți vei forma viitorul, e important să știi că vei găsi în campus o cantină unde poți mânca o masă caldă și vei beneficia de servicii de calitate. Viața de student nu înseamnă doar cursuri, înseamnă sport, voluntariat, implicare și emoții trăite alături de ceilalți!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Automatică și Calculatoare Vineri, 16 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Automatică și Calculatoare

  ACum iti programezi viitorul!

  Ești pasionat de tehnologie? Îți plac provocările? Unde te vezi în următorii 5 ani? Nu te-ai decis? Vino și descoperă alături de studenții și profesorii de la AC răspunsurile la cele mai importante întrebări! Demontăm împreună miturile și confirmăm adevărurile într-o călătorie ce urmărește parcursul tău ca student la AC, din primul an și până în momentul în care ești pregătit să schimbi lumea.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Centrul de Consiliere TUIASI Luni, 19 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Centrul de Consiliere TUIASI

  Cum m-am hotărât să devin inginer/ă - dialoguri oneste cu foarte tineri absolvenți.

  Nu știi ce vei face după ce vei termina liceul? Sau poate te-ai gândit deja să te faci inginer/ă dar nu știi dacă ți se va potrivi sau dacă vei reuși? Vino luni, 19 aprilie ora 16.00 la o întâlnire live, online, cu foarte tineri ingineri și inginere care îți vor spune cum și ce au făcut ei/ele, și dacă se merită. O sesiune moderată de Tudor Stanciu și Mihaela Cojan din cadrul Centrului de Consiliere al Universității Tehnice “Gheorghe Asachi” din Iași.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației Luni, 19 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației

  Electronica - tehnologie, inovare, pasiune

  Oferta educațională a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) este diversă, de actualitate, dispune de o bază materială adecvată, include un corp profesoral bine pregătit și
  răspunde cerințelor de pe piața muncii.
  Disciplinele incluse în programele de studii desfășurate în cadrul acultății noastre sunt printre cele mai dinamice în domeniul științelor inginerești actuale și asigură dezvoltarea unor tehnologii cu impact semnificativ asupra evoluției societății și creșterii calității vieții, cum ar fi: transmisia și stocarea eficientă a informației pe suporturi fixe și mobile, electronică de putere, procesarea avansată a semnalelor de natură diferită, electronică pentru automobile, aplicații complexe de interfațare om-mașină, circuite integrate VLSI.
  Facultatea ETTI oferă studenților următoarele specializări:

  - Electronică aplicată 
  - Microelectronică, optoelectronică și nanotehnologii 
  -Tehnologii și sisteme de telecomunicații 
  Facultatea noastră dispune de contracte de colaborare cu numeroși parteneri din industria electronică, care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani în țara noastră, ceea ce facilitează angajarea semnificativă a absolvenților noștri la companii de prestigiu.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Prorectoratul Didactic și Asigurarea Calității Marți, 20 aprilie 2021, 16.00-17.00
  Prorectoratul Didactic și Asigurarea Calității

  CÂT DE GENERALE SUNT DISCIPLINELE GENERALE?

  La întâlnire vor participa directorii/ reprezentanții departamentelor care gestionează discipline generale din universitate: Lector dr. Marcel Roman (Departamentul de Matematică și Informatică), Prof. dr. Edward-Petru Nica (Departamentul de Fizică), Prof. dr. Daniel Condurache (Departamentul de Mecanică Teoretică), Prof. dr. Margareta Gabriela Ciobanu (Departamentul de Inginerie Organică, Biochimică și Alimentară). Discuțiile vor fi moderate de către dl Prof. dr. Neculai Eugen Seghedin, Prorector Responsabil cu Activitatea Didactică și de Asigurare a Calității. Se vor prezenta diverse exemple care să ilustreze modul în care disciplinele generale sunt predate în învățământul superior, în asociere cu importanța acestora în înțelegerea și aprofundarea unor fenomene din diverse domenii inginerești. De asemenea, se va arăta și felul în care este nevoie de aceste discipline generale în viața de zi-cu-zi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Construcții și Instalații Marți, 20 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Construcții și Instalații

  ÎMPREUNĂ CONSTRUIM VIITORUL!

  În momentul în care te gândești la facultate, îți imaginezi, probabil, o clădire anostă, holuri lungi și goale pe care te și vezi rătăcindu-te, săli de cursuri cu profesori încruntați, teancuri de cărți.
  Este locul spre care pleci de acasă pentru a-ți construi viitorul, însă poate fi mult mai mult de atât.
  Poate fi locul în care cunoști oameni alături de care vei crește și învăța, locul în care vei construi relații și prietenii despre care îți vei aduce aminte peste ani, locul care te va face să îți dai seama că nu întotdeauna destinația contează, ci drumul pe care îl urmezi și oamenii care te ajută să ajungi acolo.
  Vino la Facultatea de Construcții și Instalații din Iași și promitem că vei câștiga nu doar cunoștințe, ci și experiențe unice trăite de-a lungul anilor de studenție!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului Miercuri, 21 aprilie 2021, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului

  Apa, resursa vieții pe pământ!

  Oferta educațională a facultății HGIM este diversă, având la bază provocările actuale și cerințele din piață. Baza materială de studiu și cercetare răspunde cerințelor de colaborare internă și internațională în domenii specifice preocupărilor actuale.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor Miercuri, 21 aprilie 2021, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor

  DIMA for You

  Pentru orice tânăr, anii de studii petrecuți în cadrul Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor pot deveni una dintre cele mai provocatoare și importante experiențe, care poate sta la baza construirii unei cariere de succes.
  Pentru a descoperi oportunitățile oferite vă invităm la evenimentul DIMA for You.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor Joi, 22 aprilie 2021, 16:00-17:00
  Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor

  Competiția viitorului – Ingineria Materialelor

  Fii student pentru o zi! Caravana TUIASI ajunge la tine.
  Joi, 22 aprilie la ora 16:00 te deghizăm în student al Facultăţii SIM. Ridică mâna să te vedem! Pune-ne o întrebare fără răspuns şi vei afla dacă vrei să vii în echipa SIM!
  Dacă răspunsul nostru ajunge cu adevărat la tine, suntem pe drumul cel bun. Și cel mai potrivit tovarăș de drum e cel pe care te poți baza!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Societatea Antreprenorială Studențească Joi, 22 aprilie 2021, 17:30-18:30
  Societatea Antreprenorială Studențească

  Despre ANTREPRENORIAT@SAS TUIASI

  Studenţii care aleg să se implice în activităţile SAS TUIASI vor afla că:
    •  învingătorii nu sunt cei care nu greseşc niciodată ci cei care nu renunţă niciodată;
    •  pentru a face lucruri cu adevarat importante trebuie să începi prin a face lucruri care par dezamăgitor de mici;
    •  şi că important este să începi AZI,
  pentru că ei vor decide dacă:
            SUCCESSISNOWHERE
    va fi:
            SUCCESS IS NOWHERE.
    sau:
            SUCCESS IS NOW HERE!
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

Abonează-te la newsletter

Vrei să primești e-mail când apar noutăți despre universitate?