• Promovare TUIASI Luni, 9 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Promovare TUIASI

  Admiterea la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași

  Internet of things, smart city, machine learning, smartphone! Mașini care se conduc singure, țesături indestructibile, clădiri care rezistă celor mai mari cutremure! Inteligența artificială! Toate conceptele viitorului, o parte dintre ele devenite realități ale prezentului, au la bază ingineri și arhitecți. Află din această sesiune de prezentare de ce studenția la Universitatea cu cea mai îndelungată tradiție în învățământul ingineresc din România este soluția pentru viitorul tău!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată Marți, 10 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată

  Viitorul este ELECTRIC!

  Opriți-vă câteva clipe și imaginați-vă viața fără energie electrică. Lumina, tramvaiul, calculatorul, telefonul mobil etc., nu ar funcționa fără electricitate, nu ar fi la fel de mici, de inteligente, de accesibile și fără noxe. Viitorul va fi cu siguranță electric.
  Noi îți oferim șansa să te dezvolți în orice domeniu legat de electricitate.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor Marți, 10 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor

  Competiția viitorului - Ingineria Materialelor

  Fii student pentru o zi! Caravana TUIASI ajunge la tine.
  Ridică mâna să te vedem! Pune-ne o întrebare fără răspuns şi vei afla dacă vrei să vii în echipa SIM!
  Dacă răspunsul nostru ajunge cu adevărat la tine, suntem pe drumul cel bun. Și cel mai potrivit tovarăș de drum e cel pe care te poți baza!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu” Miercuri, 11 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”

  Reacționează: Alege Ingineria Chimică și Protecția Mediului!

  Ești curios să afli cele mai mari provocari ale lumii în domeniile medicamentelor, alimentelor, produselor anorganice, materialelor celulozice, plastice și protecției mediului?
  Experimentează alături de noi în cadrul OpenDays FICPM “CS”!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat Miercuri, 11 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat

  TUIASI: garanţia succesului!

  Succesul se măsoară în oportunităţile deschise! A fi student la o facultate tehnică înseamnă să fii pregătit să explorezi o lume complexă, din care fac parte descoperirea de sine, acumularea de noi valenţe, toate acestea transformându-te şi creând o nouă variantă a ta! O carieră în domeniul tehnic înseamnă multiple oportunităţi, care se transformă în atuuri relevante pentru viitor! Viitorul este în continuă transformare, este provocator şi oferă noi valenţe personalităţii tale. Cine poţi deveni şi cum? Vino să ne cunoaștem, să împărtășim viziuni despre viitor, să discutăm ce îţi poate oferi o carieră într-un domeniu tehnic şi cum te ajută să te dezvolţi.
  Vă invităm la o discuție deschisă, tranşantă, cu invitaţi de succes, miercuri 11 mai 2022, de la ora 17.30 în cadrul TUIASI OPEN DAYS ediția 2022.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Relații Internaționale - Erasmus+ Joi, 12 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Relații Internaționale - Erasmus+

  TUIASI ți-a luat un bilet de avion!

  O valiză și un rucsac, un plan de călătorie, o listă de locuri noi de explorat și TU, pregătit să fii parte dintr-o lume mai mare decât bănuiești! Pentru fiecare dintre noi, plecările contează; devii mai puțin dependent de ceilalți și te descoperi pe tine, cu resurse nebănuite de adaptare, conectându-te la alți oameni, diferiți de cei pe care i-ai cunoscut până acum. Povestea ta este unică, tu ești unic, fii curajos și acceptă provocarea de a pleca și de a învăța din această experiență. Noi te pregătim să accepți schimbarea din viața ta!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Prorectoratul Didactic și Asigurarea Calității Joi, 12 mai 2022, 17:30-18:30
  Prorectoratul Didactic și Asigurarea Calității

  Disciplinele generale și telefonia mobilă

  La întâlnire vor participa directorii/ reprezentanții departamentelor care gestionează discipline generale din universitate: Conf. dr. Marcel Roman (Departamentul de Matematică și Informatică), Prof. dr. Edward-Petru Nica (Departamentul de Fizică), Prof. dr. Daniel Condurache (Departamentul de Mecanică Teoretică), Prof. dr. Margareta Gabriela Ciobanu (Departamentul de Inginerie Organică, Biochimică și Alimentară). Discuțiile vor fi moderate de către dl Prof. dr. Neculai Eugen Seghedin, Prorector Responsabil cu Activitatea Didactică și de Asigurare a Calității. Se vor prezenta diverse exemple care să ilustreze modul în care disciplinele generale sunt predate în învățământul superior, în asociere cu importanța acestora în înțelegerea și aprofundarea unor fenomene din diverse domenii inginerești. De asemenea, se va arăta și felul în care este nevoie de aceste discipline generale în viața de zi-cu-zi, pentru a înțelege mai bine lumea în care trăim.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • CC - DPPD Vineri, 13 mai 2022, 16:00 - 17:00
  CC - DPPD

  3 în 1: Inginer, Profesor și Creator al Vieții Tale

  Întâlnirea la care va invităm are scopul de a vă arăta cum se formează, la TUIASI, tineri ingineri creativi și întreprinzători care pot îndruma ei înșiși generații viitoare. Studenții noștri pot accesa cursurile de formare psihopedagogică pentru a se dezvolta personal și pentru a obține certificarea (acreditată de Ministerul Educației și Cercetării) ca profesor în domeniul tehnic. Avem profesori inovatori care ghidează studenții în antrenarea unor abilități cum sunt: comunicare, lucru de echipă, curaj și încredere în forțele proprii, spirit întreprinzător, leadership și managementul grupurilor. Studenții prezenți vor răspunde la întrebări și vor împărtăși experiențe educaționale care i-au influențat și i-au ajutat să acționeze ca ingineri dar și ca viitori profesori, în același timp. Inginerul de mâine are nevoie de competențe în comunicare, în lucru cu echipe, în decizie și management al propriei persoane și al vieții. Aici, la Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, viitorii ingineri devin niște învingători pentru că învață să se afirme, să își creeze propriul loc de muncă, să educe, la rândul lor, elevi sau profesioniști. Studenții noștri sunt valorizați, promovați, motivați și orientați spre succes!
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Automatică și Calculatoare Vineri, 13 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Automatică și Calculatoare

  Plan de cariera in IT

  Fie că ești elev sau student și vrei să-ți construiești o carieră în IT, este recomandat să ai schițat un plan. Astfel, vei ști în în orice moment în ce direcție de indrepți, ce trebuie să faci, cum îți poți ajusta pe parcurs planul, cât de aproape ești destinație.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Arhitectură Luni, 16 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Arhitectură

  Dialog cu arhitecții de azi și de mâine despre locul unde începe totul: facultatea!

  Arhitectura oferă în prezent una dintre cele mai mari șanse de a schimba modul în care percepem si experimentăm viața de zi cu zi, de a rezolva provocările pe care traiul modern și dinamica sa complexă le ridică.
  Prin dezvoltarea unui mod de gândire complex, creativ și versatil, Facultatea de Arhitectură este mediul în care vom descoperi cum intervențiile arhitecturale rezonează cu viața noastră prin intermediul spațiilor create de acestea.
  Mai mult decât o carieră incitantă, arhitectura devine în scurt timp un mod de viață, o abordare analitică și creativă a tuturor aspectelor din jurul nostru, o călătorie complexă și captivantă. Noi suntem aici pentru a face împreună primii pași.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Construcții și Instalații Luni, 16 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Construcții și Instalații

  Construiește pentru tine! Alege facultatea care ți se potrivește. Descoper-o la Open Days!

  Cum ar fi să poți schimba viețile oamenilor?

  Să îi ajuți să simtă siguranță și confort...
  Să le faci viața mai ușoară...
  ... sau să-i ajuți să vadă frumusețea zi de zi?

  Ei bine, asta fac inginerii, și dacă citești asta, suntem bucuroși să aflăm că ai vrea să te numeri printre ei în viitor.

  Poate vei fi surprins să afli că ne petrecem 88% din timp în interior, așa că nu am glumit când am spus că inginerii schimbă la propriu viețile oamenilor – fie că vorbim de ingineri constructori, cei care se asigură că locuințele noastre sunt sigure și ne protejează, fie că vorbim de inginerii de instalații, care ne ajută să avem confortul pe care ni-l dorim.

  Dacă și tu îți dorești să creezi un impact real și să faci lumea mai frumoasă – la propriu – hai la Open Days să-ți arătăm cum te ajutăm să ajungi acolo.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor Marți, 17 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor

  DIMA for You

  Pentru orice tânăr, anii de studii petrecuți în cadrul Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor pot deveni una dintre cele mai provocatoare și importante experiențe, care poate sta la baza construirii unei cariere de succes.
  Pentru a descoperi oportunitățile oferite vă invităm la evenimentul DIMA for You.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Mecanică Marți, 17 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Mecanică

  Fii motorul generației tale!

  “Fii motorul generaţiei tale” este motto-ul ales de Liga studenţilor şi mesajul lor către voi, viitorii studenţi. Trăim vremuri de răscruce, când, în timp scurt, trebuie să facem paşi uriaşi în implementarea noului. Tinerii pregătiţi de noi, ca viitori ingineri, vor dispune de cunoştinţele necesare care, împreună cu entuziasmul tineresc, vor face ca ei să fie adevărate „motoare” de dezvoltare a noii societăţi.

  Click AICI  și AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Prorectoratul Relații cu Studenții Miercuri, 18 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Prorectoratul Relații cu Studenții

  Student în #Tudor - „un oraș în oraș”!

  Toată lumea îți va spune că viața de cămin e frumoasă și o experiență unică, pe care nu trebuie să o ratezi. Vino să studiezi la TUIASI și te vei convinge! Vei putea locui în Campusul „Tudor Vladimirescu”, o insulă în mijlocul Iașului cu propriul ecosistem. Deși nu este de departe primul lucru la care te-ai gândi atunci când alegi universitatea la care-ți vei forma viitorul, e important să știi că vei găsi în campus o cantină unde poți mânca o masă caldă și vei beneficia de servicii de calitate. Viața de student nu înseamnă doar cursuri, înseamnă sport, voluntariat, implicare și emoții trăite alături de ceilalți!
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului Miercuri, 18 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului

  Apa, resursa vieții pe pământ!

  Oferta educațională a facultății HGIM este diversă, având la bază provocările actuale și cerințele din piață. Baza materială de studiu și cercetare răspunde cerințelor de colaborare internă și internațională în domenii specifice preocupărilor actuale.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Societatea Antreprenorială Studențească Joi, 19 mai 2022, 16:00-17:00
  Societatea Antreprenorială Studențească

  Despre ANTREPRENORIAT@SAS TUIASI

  Studenţii care aleg să se implice în activităţile SAS TUIASI vor afla că:
    •  învingătorii nu sunt cei care nu greseşc niciodată ci cei care nu renunţă niciodată;
    •  pentru a face lucruri cu adevarat importante trebuie să începi prin a face lucruri care par dezamăgitor de mici;
    •  şi că important este să începi AZI,
  pentru că ei vor decide dacă:
            SUCCESSISNOWHERE
    va fi:
            SUCCESS IS NOWHERE.
    sau:
            SUCCESS IS NOW HERE!
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial Joi, 19 mai 2022, 17:30 - 18:30
  Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial

  Alege să devii SMART!

  Alegând să fii student la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, conceptul SMART capătă noi valențe (S - Sisteme de producție; M - Mecanică; A - Aeroenergetică; R - Roboți industriali; T - Tehnologie) fără să le piardă pe cele originale, iar tu poți avea o pregătire de top în aceste domenii. Vino la întalnirea cu studenți si absolvenți ai facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial și află de ce să alegi să studiezi la noi și cum îți poți dezvolta o carieră în acest domeniu.
  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației Vineri, 20 mai 2022, 16:00 - 17:00
  Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației

  Electronica – tehnologie, inovare, pasiune

  Oferta educațională a Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) este diversă, de actualitate, dispune de o bază materială adecvată, include un corp profesoral bine pregătit și răspunde cerințelor actualizate de pe piața muncii.
  Disciplinele incluse în programele de studii desfășurate în cadrul facultății noastre sunt printre cele mai dinamice în domeniul științelor inginerești actuale și asigură dezvoltarea unor tehnologii cu impact semnificativ asupra evoluției societății și creșterii calității vieții, cum ar fi: comunicaţiile fixe şi mobile video, de voce şi de date, reţelele de calculatoare şi sisteme de operare, Internet of Things, baze de date, transmisia și stocarea eficientă a informației pe suporturi fixe și mobile, electronică de putere, procesarea avansată a semnalelor de natură diferită, electronică pentru automobile, aplicații complexe de interfațare om-mașină, circuite integrate VLSI.
  Facultatea ETTI oferă studenților următoarele specializări:
  - Electronică aplicată
  - Microelectronică, optoelectronică și nanotehnologii
  -Tehnologii și sisteme de telecomunicații
  Facultatea noastră dispune de contracte de colaborare cu numeroși parteneri din industriile de electronică, IT şi automotive, care s-au dezvoltat foarte mult în ultimii ani în țara noastră, ceea ce facilitează angajarea semnificativă a absolvenților noștri la companii de prestigiu. De asemenea, o parte din absolvenţii noştri lucrează ca specialişti în cadrul departamentelor tehnice ale unor instituţii de forţă ale statului - STS, SRI, Cyberint, MAI, MAPN etc.

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

 • BEST Vineri, 20 mai 2022, 17:30 - 18:30
  BEST

  Studenția între cursuri

  Conferințe, traininguri, voluntariat, concursuri, lucru în echipă, workshop-uri…
  Toate acestea (și multe altele!) au loc între cursuri. Vino la OpenDaysTUIASI pentru a afla tot ce are de oferit viața de student: ce înseamnă să lucrezi într-o echipă, să înveți din propriile eșecuri și să ajungi la cea mai bună versiune a ta!

  Click AICI pentru a accesa sesiunea de prezentare!

Abonează-te la newsletter

Vrei să primești e-mail când apar noutăți despre universitate?